Hozzávalók:
Paradicsomszósz
Üveges szósz is jó, ezt a receptet nyugodtan elkészíthetik jó minőségű üveges tésztaszószból is, de én nem szoktam, mert a paradicsomszósz a világ legegyszerűbb dolga. Íme egy egyszerű, finom, házi paradicsomszósz recept.
- 1 doboz 40 dkg-os hámozott darabolt paradicsom konzerv
- 1/8 dl olívaolaj
- 1/6 kis vöröshagyma
- 1/6 fokhagyma
- 1/6 csokor friss bazsalikom
- só, bors
Az olívaolajon üvegesre pirítom a vöröshagymát, hozzádobom a fokhagymát, átforgatom, hozzáöntöm a paradicsomokat, megsózom kicsit, és lassú tűzön kicsit sűrűbbre főzöm. Amikor kész, beledobom a megmosott bazsalikomot, elkeverem. Ez simán meg is van annyi idő alatt, míg a húsgombócos massza, meg a golyók elkészülnek.
Húsgombóc
Hozzávalók:
- 20 dkg darált hús
- 1/8 bögre zsemlemorzsa (proteines Slimpack pirítósból)
- 1/4 bögre zsírszegény tej
- 1/2 tojás
- 5 dkg zsírszegény reszelt sajt
- 1/2 csomag apróra vágott petrezselyem
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 darab finomra vágott vöröshagyma
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 4 darab friss bazsalikomlevél
Leírás:
- A zsemlemorzsára öntjük a tejet, és félretesszük.
- Egy nagyobb tálba ütjük a tojást, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót és a petrezselymet, azokkal is elkavarjuk.
- Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott vöröshagymát, az átnyomott fokhagymát és a tejbe áztatott, csak nagyon kicsit kinyomkodott zsemlemorzsát. A kezünkkel elkeverjük, nem kell erősen gyúrni, csak legyen egyenletes.
- Egy szélesebb-laposabb edényben feltesszük melegedni a paradicsomszószt.
- A húsból nagyobb diónyi gombócokat gyártunk és egy tálra rakosgatjuk.
- Ha minden gombóc elkészült, tegyük a húsgolyókat a csendesen rotyogó paradicsomos szószba, lehetőleg egy rétegben. Fedjük le, és főzzük 30-35 percig.
- Friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.
Köretként fogyaszthatunk a paradicsomos húsgombóchoz SlimPack fehérjedús krumplipürét vagy fehérjében gazdag Slimpack Risoni tésztát.