Hozzávalók – Joghurtos öntet 1. – 6 adag
- 400 g zsírszegény natúr görög joghurt
- ½ evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 púpozott evőkanál aprított petrezselyemzöld
- 1 púpozott evőkanál aprított snidling
- 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Hozzávalók – Joghurtos öntet 2. – 6 adag
- 2 csésze görög joghurt
- 1 tk. reszelt lime-héj
- 1 közepes lime leve
- másfél tk. római kömény
- fél tk. tengeri só
- felvágott zöldségek (paprika, répa, uborka, retek, stb.)
A Slimpack étrendben megengedett és a fázisban szereplő bármilyen zöldséget tehet bele.
1. fázisban engedélyezett zöldségek
2. fázisban engedélyezett zöldségek
3. fázisban engedélyezett zöldségek
Elkészítése
Az összes zöldséget megtisztítjuk. A paprikát kisujjnyi csíkokra, a répát félbe vagy negyedekbe vágjuk. A retket hasonlóan földaraboljuk, csak az aprókat hagyjuk egyben. A zeller levélnyeleit arasznyi hosszúságúra aprítjuk. Az így előkészített zöldségeket tányérra halmozzuk. Kerülhet még rá bármilyen friss, kéznél lévő nyers zöldség. Például karfiolrózsa, brokkolirózsa, hasábokra vágott karalábé, cukkini vagy elnegyedelt paradicsom. Az önteteknél nincs más teendő, mint összekeverni a hozzávalókat. A zöldségdarabkákat ebbe kell majd mártogatni falatozáskor.