Barion Pixel

Hideg leves friss zöldségekkel és kefírrel (okhroshka)

Slimpack protein diéta receptek - Hideg leves friss zöldségekkel és kefírrel - Okhroshka

Hozzávalók

  • 5 dl kefír vagy natúr joghurt (esetleg laktózmentes)
  • 2 dl forralt zsírszegény tej
  • mángold és 1/4 cukkini
  • 3 db uborka
  • 2 db újhagyma
  • 1 tk mustár
  • 4 db tojás
  • fél-fél csokor kapor és petrezselyemzöld felaprítva
  • 50 g zöldbab
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A mángoldot, a cukkinit és a tojást héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, felkockázzuk, hagyjuk kihűlni.
A kefírt a tejjel, mustárral összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd adunk hozzá 1 dl vizet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk (akár nyersen is elkészíthető, nem feltétlenül szükséges felforralni).
Az uborkát és a hagymát felkockázzuk. A zöldbabot sós vízben, forrás után 2-3 percig előfőzzük.
A felaprított zöldfűszereket, tojást, mángoldot, cukkinit, hagymát, uborkát, borsót a hideg alapléhez adjuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Hűtőben pihentetjük legalább egy órát, azután tálalhatjuk. Jó étvágyat!