Hozzávalók
- 5 dl kefír vagy natúr joghurt (esetleg laktózmentes)
- 2 dl forralt zsírszegény tej
- mángold és 1/4 cukkini
- 3 db uborka
- 2 db újhagyma
- 1 tk mustár
- 4 db tojás
- fél-fél csokor kapor és petrezselyemzöld felaprítva
- 50 g zöldbab
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A mángoldot, a cukkinit és a tojást héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, felkockázzuk, hagyjuk kihűlni.
A kefírt a tejjel, mustárral összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd adunk hozzá 1 dl vizet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk (akár nyersen is elkészíthető, nem feltétlenül szükséges felforralni).
Az uborkát és a hagymát felkockázzuk. A zöldbabot sós vízben, forrás után 2-3 percig előfőzzük.
A felaprított zöldfűszereket, tojást, mángoldot, cukkinit, hagymát, uborkát, borsót a hideg alapléhez adjuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Hűtőben pihentetjük legalább egy órát, azután tálalhatjuk. Jó étvágyat!