Zöldségek párolt hallal
Hozzávalók
- 250 g vegyes zöldség a Slimpack diétás program adott fázisában megengedett zöldségekből
- 70 g hal
- zsemlemorzsa proteinben gazdag Slimpack pirítósból
- 1 tojás
Elkészítés
A zöldségeket megpároljuk 1 ek. vajjal, egy kis sót adunk hozzá.
Ha félpuha a zöldség, igény szerint felöntjük a zöldségek főzőlevével, teszünk bele petrezselymet, fokhagymaport, sót. Hozzáadjuk a halat. Ezzel rotyogtatjuk, míg a hal meg nem párolódik.
Posírozott tojás
Hozzávalók / 1 adag
- 2 db tojás
- 4 tk ecet
- 1/4 tk só
- 1 l víz
Elkészítés
Két nagyobb lábasban vizet forralunk, az egyikbe sót, a másikba ecetet teszünk.
A tojásokat külön-külön kis tálkákba felütjük, vigyázva, nehogy a sárgájuk megsérüljön.
A forró ecetes vízbe engedjük a tojásokat egymás után: mindegyik fehérjét a vízbe eresztés után óvatosan a kívánt alakúra formázzuk. (Én ezt úgy oldottam meg, hogy fém desszertes karikát tartottam a vízbe, ebbe öntöttem a tojást, és ez így nagyjából biztosította a kör alakot.)
Mérsékeljük a lángot annyira, hogy éppen gyöngyözzön a víz és 3-5 percig posírozzuk a tojásokat. Utána szűrőkanállal átemeljük őket fél percre a forró, sós vízbe.
Végül konyhai papírtörlőre szedjük a kész tojásokat, hogy felitassuk róluk a vizet.
Azonnal fogyasztjuk.
Ehhez a recepthez felhasználhatunk az étrendben megengedett és a fázisban szereplő bármilyen zöldséget.
1. fázisban engedélyezett zöldségek
2. fázisban engedélyezett zöldségek
3. fázisban engedélyezett zöldségek