Barion Pixel

Zöldségek párolt hallal és posírozott tojással

Slimpack protein diéta receptek - Zöldségek párol hallal és posírozott tojással

Zöldségek párolt hallal

Hozzávalók

Elkészítés

A zöldségeket megpároljuk 1 ek. vajjal, egy kis sót adunk hozzá.
Ha félpuha a zöldség, igény szerint felöntjük a zöldségek főzőlevével, teszünk bele petrezselymet, fokhagymaport, sót. Hozzáadjuk a halat. Ezzel rotyogtatjuk, míg a hal meg nem párolódik.

Posírozott tojás

Hozzávalók / 1 adag

  • 2 db tojás
  • 4 tk ecet
  • 1/4 tk só
  • 1 l víz

Elkészítés

Két nagyobb lábasban vizet forralunk, az egyikbe sót, a másikba ecetet teszünk.
A tojásokat külön-külön kis tálkákba felütjük, vigyázva, nehogy a sárgájuk megsérüljön.
A forró ecetes vízbe engedjük a tojásokat egymás után: mindegyik fehérjét a vízbe eresztés után óvatosan a kívánt alakúra formázzuk. (Én ezt úgy oldottam meg, hogy fém desszertes karikát tartottam a vízbe, ebbe öntöttem a tojást, és ez így nagyjából biztosította a kör alakot.)
Mérsékeljük a lángot annyira, hogy éppen gyöngyözzön a víz és 3-5 percig posírozzuk a tojásokat. Utána szűrőkanállal átemeljük őket fél percre a forró, sós vízbe.
Végül konyhai papírtörlőre szedjük a kész tojásokat, hogy felitassuk róluk a vizet.

Azonnal fogyasztjuk.

Ehhez a recepthez felhasználhatunk az étrendben megengedett és a fázisban szereplő bármilyen zöldséget.
1. fázisban engedélyezett zöldségek
2. fázisban engedélyezett zöldségek
3. fázisban engedélyezett zöldségek